Inteligentní vodní filtry JURA CLARIS Smart Plus
Filtry JURA CLARIS Smart vyžadují výměnu za nový až podle skutečného opotřebení.
Předchozí generace filtrů - JURA CLARIS Blue požadovala výměnu vždy po průtoku 50 litrů vody nebo po 2 měsících užívání. S novými JURA filtry už nebudete měnit filtr předčasně – pouze tehdy, kdy to bude potřeba.
Filtr JURA CLARIS Smart je použitelný u všech kávovarů JURA, u kterých se používá filtr CLARIS Blue – inteligentní měřič je však aktivní pouze u plně automatických modelů s inteligentním vodním systémem (I.W.S.®) - modelové řady:
Filtr JURA CLARIS Smart Plus můžete použít i ve všech kávovarech, které jste zakoupili s filtrem JURA CLARIS Blue. Filtr bude pracovat stejně, pouze nevyužijete výhody měřícího čipu. Pokud si nejste jisti, jaký filtr použít, obraťte se na našeho prodejce. Rádi Vám poradíme!
Káva se skládá z 98 % z vody. Její dokonalá kvalita je odpovídajícím způsobem základní pro dokonalý výsledek kávy. Filtrem JURA CLARIS Smart Plus pokračuje revoluce ve filtraci vody. Technologie vodního filtru zajišťuje plus v hygieně v kávovaru, a to již v nádržce na vodu. Zvyšuje se ochrana, bezpečnost produktu a životnost plně automatického kávovaru. Pro dokonalý požitek z kávy každý den.
Filtrační patrona JURA CLARIS má na svém spodním konci kapsli s přírodními aktivními složkami, které stabilizují vodu v nádržce, a tím snižují usazování vodního kamene v oblasti jejího dna. To funguje bez jakékoli další energie nebo vlivu, pouze díky přirozenému pohybu vody. Stejně jako dříve, horní část filtrační patrony CLARIS využívá pro přípravu kávy iontovou výměnu a aktivní uhlí k přefiltrování přesně takového množství vody, které je potřeba pro dokonalý šálek kávy na principu upflow.
Díky technologii RFID plně automatický kávovar rozpozná, zda je použit filtr a automaticky aktivuje příslušný režim. Průběžně sbírá informace o jeho využití a hlásí, pokud je kapacita vyčerpána. To nejen usnadňuje výměnu filtru, ale zároveň přispívá k jeho nejlepší účinnosti.
Vhodné pro jakoukoli vodu z vodovodu
Díky inovativní receptuře jsou filtrační patrony vhodné pro veškerou vodu z vodovodu po celém světě. Upravený granulát provádí odvápnění v optimální míře (i při nízké tvrdosti vody) a snižuje tak množství škodlivin účinněji než kdy dřív. Minerály a fluoridy, které fungují jako důležité nosiče chuti, zůstávají zachovány. Optimální stabilizace vodního kamene již v nádržce na vodu a účinné filtrování během přípravy kávy zajišťují nejlepší hygienu a optimální kvalitu vody pro dokonalé aroma kávy.
Automatická detekce filtru
JURA využívá moderní RFID technologii, která umožňuje dialog mezi filtrem a plně automatickým kávovarem. Každý kávovar s inteligentním vodním systémem (I.W.S.®) automaticky rozpozná, kdy je použit filtr, automaticky se přepne do provozu filtru a spustí proplach. Pokud se výkon filtru chýlí ke konci, plně automatický kávovar signalizuje, že je potřeba filtr vyměnit. Pokud se tak nestane, zařízení aktivuje režim odvápnění. Po správném použití se zobrazí výzva k odstranění vodního kamene. To lze provést pouze po odstranění filtru.
Dopřejte sobě a svému plně automatickému kávovaru JURA tu nejlepší péči. Zažijte jedinečnou hygienu a dokonalý požitek z kávy v nové dimenzi.
Filtrační kapacita
CLARIS dodává ideální vodu pro perfektní kávové speciality. Kapacita jedné filtrační patrony při tom závisí na stupni tvrdosti vody.
- při 1-5° dH: až 65 l
- při 6-10° dH: až 60 l
- při 11-15° dH: až 55 l
- při 16-20° dH: až 50 l
- při 21-25° dH: až 45 l
- při 26-30° dH: až 40 l
Vždy dokonalý požitek z kávy díky hygieně s certifikací TÜV
Nezávislá mezinárodní zkušební organizace TÜV Rheinland udělila společnosti JURA certifikát pro mikrobiologicky nezávadné plně automatické přístroje, vydaný podle nejpřísnějších kritérií. To znamená, že originální přípravky pro péči od společnosti JURA jsou přesně vyladěné pro elektronicky řízené programy, a tak podle certifikátu TÜV garantují hygienu a čistotu každého plně automatického přístroje JURA.
Vodní kámen zhoršuje kvalitu a chuť vody
Při ohřívání vody dochází k usazování vodního kamene. Systém zanesený vodním kamenem zpomaluje proces ohřívání, čímž dochází k větší spotřebě energie, ale zároveň může způsobit i poruchu kávovaru. Vodní kámen má také negativní vliv na samotnou kávu. Malé množství uhličitanu vápenatého je pro chuť kávy důležité, ale při větším množství už dodává vodě nepříjemnou pachuť. Kávové aroma se tak nemůže plně rozvinout, což může být částečně způsobeno i kolísající teplotou vody.
Díky filtrům CLARIS je odstraňování vodního kamene zbytečné
Správná voda je rozhodující pro chuť, protože se káva z 98 % skládá z vody. Kromě vápníku, minerálů a fluoridů se však na mnoha místech vyskytují ve vodě z vodovodu také stopy olova, mědi, hliníku a chloru. Filtr CLARIS umístěný přímo ve vodní nádržce filtruje při každé přípravě vždy čerstvou vodu. Přitom jsou plně absorbovány škodlivé látky, zatímco důležité fluoridy zůstávají zachovány a fungují při rozvinutí aromatu jako rozhodující nosiče chuti. Díky optimálnímu složení vody se tedy každá kávová specialita stává nezapomenutelným chuťovým zážitkem. A také odstraňování vodního kamene je s filtry CLARIS naprosto zbytečné.