Nealko kávové nápoje

Je takové horko, že do sebe nevpravíte ani malý šálek espressa a přitom Vám ta lahodná chuť čerstvě namleté a připravené kávy tolik chybí? Máme pro Vás řešení. Pojďte si s námi pochutnat na jednoduchých a osvěžujících kávových drincích, díky kterým do sebe vpravíte tolik potřebnou dávku kofeinu.

Ať už si vyberete chladivou klasiku v podání Latte macchiato frioledový Flat Whitekávovo-pomerančový fresh, melounovou variantu Melondy nebo Mintalino s nádechem máty, nikdy si nevyberete špatně. Jedná se o nápoje, které zpříjemní Váš den v práci i odpoledne s kamarádkou.

 Latte macchiato frio

na přípravu 1 šálku potřebujete: 

čerstvé mléko

1 espresso (45 ml)

4 kostky ledu

20 ml karamelového sirupu

1 lžičku cukru

Karamelový sirup nalijte do sklenice, kterou následně naplníte z jedné třetiny studeným čerstvým mlékem. Připravte si jednu porci studené mléčné pěny a naplňte jí sklenici se sirupem a mlékem do dvou třetin objemu. Do samostatného šálku si dejte 4 kostky ledu a připravte si do něj espresso. Přidejte k němu jednu lžičku cukru a vše důkladně promíchejte. Ochlazené espresso a kostky ledu přidejte do sklenice s karamelovým sirupem, mlékem a pěnou. Vyzkoušet můžete i variantu bez sirupu. 

 

Ledový Flat White

na přípravu 1 šálku potřebujete:

250 ml čerstvého plnotučného mléka

1 espresso (45 ml)

6 kostek ledu

1 lžíci cukru (ideálně třtinového)

 

Samotná příprava už je jednoduchá. Do sklenice vložíte 6 kostek ledu, které přelijete připraveným espressem. Následně přidáte 1 lžíci cukru a vše důkladně promícháte. Z mléka si připravte porci studené pěny, kterou ihned po napěnění nalijete do sklenice s kávou a ledem. Potom už se jen stačí posadit na terasu a vychutnat si chuť připravené kávy.

 

Freshpresso

    na přípravu 1 šálku potřebujete:

    1 espresso (45 ml)

    30 ml vanilkového sirupu

    pomerančovou šťávu

   4 kostky ledu

 

V jednoduchosti je krása – kostky ledu, vanilkový sirup, trochu pomerančové šťávy i připravené espresso dejte do mixéru a mixujte, dokud nebude mít směs jemnou konzistenci. Ideální volba podávání tohoto fresh nápoje je ve vyšší sklenici, ozdobené rozlousknutým vanilkovým luskem nebo trochou pomerančové kůry.

Melondy 

    na přípravu 1 šálku potřebujete:

    1 espresso (45 ml)

    20 ml sirupu z vodního melounu

    perlivou minerální vodu

    kostky ledu

 

Na tento drink si připravte vysokou sklenici, kterou téměř po okraj naplníte kostkami ledu. Poté do ní přidejte 20 ml sirupu a zalijte perlivou vodou. Do samostatné nádobky si připravte espresso, které ještě horké nalijete přes kostku ledu do sklenice. Nalévejte opatrně, aby se espresso nepromíchalo se sirupem – dosáhnete tak atraktivního vrstveného efektu. K dokonalosti už jen stačí přidat do sklenice dvě slámky a ochutnávka může začít. Nezapomeňte zamíchat!

 

Mintalino

na přípravu 1 šálku potřebujete:

1 espresso (45 ml)

20 ml mátového sirupu

citronovou šťávu

perlivou minerální vodu

kostky ledu

Vysokou sklenici naplňte až po okraj kostkami ledu. Zalijte mátovým sirupem a trochou citronové šťávy. Poté naplňte sklenici do tří čtvrtin perlivou minerální vodou a nakonec přes kostku ledu přilijte připravené espresso. Výsledkem je chladný a osvěžující kávový drink s nádechem máty. Podávejte se slámkou.

A na co se můžete těšit příště? Máme tu pár tipů na výborné letní alkoholické variace