LaPrazirna GUATEMALA 250 g

Skladem

NOVINKA 2025 | Guatemala, oblast El Rincón | 100 % Arabica Single Origin | sladká káva se střední kyselostí | s chutí po kakaových bobech a malinovém džemu | střední stupeň pražení | balení kávy 250 g | ČERSTVÁ PRAŽENÁ KÁVOVÁ ZRNA – NAŠE VÝROBA – LaPrazirna

222 Kč (198 Kč bez DPH)

Skladem

ks

Kód: 79138 | Záruka: 24 měsíců (IČ 12)

LaPrazirna GUATEMALA je výběrovou kávou Arabica Single Origin. Jedná se o sladkou kávu se střední kyselostí, která si vás podmaní chuťovým profilem připomínajícím kousky kakaových bobů v kombinaci s malinovým džemem. Jedná se o exkluzivní kávu, která představuje to nejlepší z Guatemaly. Tato káva je především vhodná pro přípravu espressa, ale vychutnat si ji můžete i ve výraznějších mléčných specialitách. 

Guatemala  Guatemala

Vlastnosti:

Guatemala, oblast El Rincón, nadmořská výška 1.550 – 1.700 m n.m.
sladká káva s chutí kakaových bobů v kombinaci s malinovým džemem
vhodná především pro přípravu espressa
stupeň pražení: 3/5
kyselost: 3/5
balení kávy 250 g

 

K dispozici je také LaPrazirna GUATEMALA 1 kg za výhodnější cenu.

 

Přestože kávu přivezli jezuitští kněží z Karibiku do Guatemaly už v polovině 18. století, po sto let sloužila převážně jako okrasná rostlina a zahradní plodina. Teprve v 50. letech 19. století začala její komerční produkce, která spustila širší obchodování. Vulkanická půda a různé mikroklima se ukázaly jako ideální podmínky pro pěstování kávy v Guatemale. Během jediné generace se káva stala nejdůležitější plodinou země. V roce 1860 Guatemala vyvezla 140 000 liber kávy, a o pouhých 25 let později už exportovala přes 40 milionů liber. Významnou roli v rozvoji pěstování a zpracování kávy hráli němečtí přistěhovalci, kteří byli autory mnoha vynálezů a inovací v oblasti mletí kávy. Až do první světové války směřovala většina guatemalské kávy na export do Německa, poté se hlavním odběratelem staly Spojené státy.

Metody pěstování kávy jsou v Guatemale podobné jako v jiných zemích regionu, ale země má oproti svým sousedům výhodu v hojném množství vody, vulkanické půdě a velmi odlišných mikroklimatech

 

LaPrazirna