JURA poradna…
Víte, co je jedním z nejdůležitějších faktorů, abyste z kávy dostali maximum? Nastavení mlýnku! Staňte se svým osobním průvodcem dokonalým nastavením mlýnku na kávu tak, aby byl každý doušek skutečným zážitkem.
Mletí kávy je nesmírně důležité – ovlivňuje extrakci, vyvážení chuti a aroma. Jemnější mletí má za následek intenzivnější chuť se zvýrazněním tónů čokolády a koření. Toto mletí je vhodné pro přípravu espressa. Hrubší mletí naopak zvýrazní lehčí, ovocnou chuť, která je vhodná pro jemnější mléčné speciality.
Proto je velmi důležité vybrat si ten správný mlýnek. Jedná se totiž o nepostradatelného pomocníka při hledání dobrého šálku kávy. A přesně tohle JURA ví, a proto se neustále snaží zdokonalovat mlecí mechanismy. Nejnovější generací mlýnků u kávovarů určených pro domácí využití a menší kanceláře je mlýnek s označením P.A.G. 2. Nejenže dokáže dokonale namlít kávová zrna, ale disponuje také zpětným chodem, kdy se po domletí mlýnek vyprázdní a je připravený na další použití.
Výběr správného stupně mletí vyžaduje trochu experimentování. Doporučujeme začít na středním stupni a poté upravovat podle chuti. Rozdíl je zaručen!