Filtrujte vodu na kávu

Pokud nemáte zdroj kvalitní vody ze studny, nebo pramenu, používejte určitě filtry. Nejde jen o to, že nebudete muset odvápňovat. Především vaše káva dostane zcela jinou chuť! Běžná voda z městského vodovodu je s chlorem a navíc tvrdá (někde více, někde méně), což není pro kávu ideální. Chlor má negativní vliv na chuť a tvrdá voda ničí espresso mašiny - "vodní kámen je prevít". Proto vodu musíme filtrovat. Někde se používají změkčovače, které hodně zjednodušeně řečeno, vyměňují vápník a hořčík za sodík. JURA dává vysoké nároky na vodu, proto připravila vlastní složitější a sofistikované filtry. Ty splňují nejpřísnější parametry. Voda má cca třetinovou tvrdost než voda z vodovodu a přes uhlíkové a sedimentační filtry se odstraní chlor a ostatní "nečistoty", které mají negativní vliv na chuť.