Měděně zbarvené espresso lenivě se povalující nad průhledným, bublinkovým ložem toniku doplněné o plátek čerstvého citrónu… To je výzva posledních let, kterou má ve své nabídce čím dál více kaváren. Připravit si tento trendy nápoj však můžete snadno i sami doma a s plně automatickými kávovary JURA to bude přímo hračka…
Nestane se každý den, že byste narazili na chuť, která Vás opravdu překvapí. Pro nás toto spojení dokonalého espressa a toniku překvapivým opravdu bylo, a jednalo se o překvapení velice příjemné. Každý samozřejmě zná chuť espressa, která je už sama o sobě lehce nahořklá a pokud se smíchá s hořkosladkým tonikem, dějí se zázraky. Najednou si všimnete chutí a vůní, které Vás do té doby v tomto spojení vůbec nenapadly. Samozřejmě záleží nejen na druhu kávy, ale také na druhu toniku, ze kterých budete výsledný nápoj připravovat. Při přípravě něčeho tak minimalistického totiž rozhoduje každý detail.
Espresso tonic neboli Tonicpresso
na přípravu jedné sklenice potřebujete:
- 1 espresso (45 ml)
- tonic
- kostky ledu
- čerstvý citrón/pomeranč na ozdobení
Do sklenice nejprve vložíme kostky ledu a poté nalijeme tonic. Do vedlejšího šálku si připravíme espresso, které následně opatrně přelijeme do připravené sklenice s tonikem tak, aby se nám tyto dva nápoje smíchali jen zlehka. Okraj sklenice dozdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče a můžeme podávat.
A jeden malý tip na závěr – tento nápoj si můžete připravit i v alkoholické verzi a to tak, že přidáte malé množství ginu. Osvěžující bude i tak.