Pokud jste milovníkem nebo milovnicí mléčných specialit a rádi experimentujete v podobě nejrozmanitějších mléčných nápojů, je pro Vás JURA šlehač mléčné pěny přímo stvořený. Díky němu totiž získáte nadýchanou a hutnou mléčnou pěnu a budete tak moct popustit uzdu své fantazii a vytvářet nejrůznější nápoje. Od latte macchiata a horké nebo studené čokolády k populárním specialitám jako je frappé a chai latte, Vám JURA automatický šlehač na mléko pomůže kdykoliv dosáhnout dokonalého výsledku.
Čisté linie s propracovanými detaily a zvolené materiály napěňovače umožňují velice snadnou manipulaci a současně jednoduchou údržbu. Přístroj je vybavený dvěma nástavci, které umožňují přípravu studeného, teplého nebo horkého mléka nebo mléčné pěny pomocí jediného ovládacího tlačítka. Za tím vším stojí tichý elektromotor, který pohání nástavec v nádobě na mléko, aniž by přišly do přímého kontaktu.
Ať už slouží napěňovač mléka jako doplněk ke kterémukoli kávovaru JURA nebo jako pomocník pro všechny milovníky specialit s mlékem, díky němu budou nápadité recepty i umění baristů rozmanitější než kdy dřív.
Vyzkoušejte s námi Iced Matcha Latte, Iced Chai Latte, Cold Romanoff, ledovou Kurkumu Latte nebo Swiss Alp Latte.
Iced Matcha Latte - sladký a jemný sen
na přípravu 1 sklenice potřebujete:
- 250 ml plnotučného mléka
- 1 lžíce práškového čaje matcha
- 2 lžičky medu
- 4 kostky ledu
Kostky ledu nasypte do sklenice. V JURA automatickém šlehači na mléko Hot & Cold si z daného množství mléka připravte studenou mléčnou pěnu a již během zpěňování z něj sejměte víko a pomalu přidávejte čaj matcha a med. Jakmile se pěnič mléka zastaví, nalijte studenou mléčnou pěnu do připravené sklenice s ledem. Iced Matcha Latte je osvěžující nápoj, který Vás nabudí na dlouhou dobu.
Pokud tento tradiční japonský mletý čaj neznáte, tak matcha je sladká a jemná a v současnosti se s oblibou používá do výrobků s příchutí zeleného čaje, včetně zmrzliny, nealkoholických ovocných nápojů, latté, ale i čokolád. Je bohatá na antioxidanty, vitamíny, minerály a vlákninu. Zároveň obsahuje velké množství L-theaninů, které jsou zdrojem přírodních aminokyselin a také teofylinu s podobnými účinky jako má kofein. Jedná se o čistý a přírodní produkt.
Iced Chai Latte - Chai čaj se studenou mléčnou pěnou
na přípravu 1 šálku potřebujete:
- čerstvé mléko
- čajový koncentrát chai (40 ml)
- 4 kostky ledu
- 1 špetku skořice
Čajový koncentrát chai nalijte do sklenice, kterou následně naplníte i připravenou porcí studené mléčné pěny. Do šálku přidejte také kostky ledu. Nakonec mléčnou pěnu posypte špetkou skořice. Můžete podávat se slámkou.
Cold Romanoff - jahody a vanilka v nebeském spojení
na přípravu 1 sklenice potřebujete:
- 250 ml plnotučného mléka
- 40 ml vanilkového sirupu
- 2 jahody
Jahody nakrájejte na jemné plátky, které vložíte do sklenice. Ve šlehači na mléko Hot & Cold si připravte studenou mléčnou pěnu a již během zpěňování z něj sejměte víko a pomalu přidávejte vanilkový sirup. Jakmile se pěnič mléka zastaví, nalijte studenou mléčnou pěnu do sklenice. Ideální je použít vysokou sklenici, kterou budete podávat se slámkou. Vršek pěny můžete ještě dozdobit jahodou.
Ledová Kurkuma Latte - zlaté mléko
na přípravu 1 sklenice potřebujete:
- 250 ml čerstvého plnotučného mléka
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 lžičky medu
- 1 špička nože mletého zázvoru
- 4 kostky ledu
Do sklenice vložte 4 kostky ledu. Ve šlehači na mléko Hot & Cold si připravte studenou mléčnou pěnu a již během zpěňování z něj odklopte víko a pomalu přidávejte mletou kurkumu, med a zázvor. Jakmile se pěnič mléka zastaví, nalijte studenou mléčnou pěnu do sklenice. Čepičku mléčné pěny můžete dozdobit troškou medu.
Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého, který se vyznačuje svou žluto-zlatou barvou. Hojně ho využívá v pákistánské, indické, perské a thajské kuchyni a má vynikající protizánětlivé účinky.
Swiss Alp Latte - káva s polibkem čokolády
na přípravu 1 sklenice potřebujete:
- 250 ml čerstvého plnotučného mléka
- 1 espresso (45 ml)
- 15 g hořké čokolády
- 4 kostky ledu
Čokoládu vložte do sklenice. Bokem do šálku si připravte espresso a nalijte ho do sklenice s čokoládou a vše míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Potom přidejte kostky ledu a espresso vychlaďte. V JURA automatickém šlehači na mléko Hot & Cold si z daného množství mléka připravte studenou mléčnou pěnu. Jakmile se napěňovač zastaví, nalijte mléčnou pěnu do sklenice s espressem a čepičku pěny dozdobte nastrouhanou čokoládou.